V Dravi se je utopil 18-letnik

Črna kronika 23. Maj 202212:15 > 12:19
Reka Drava
Fotografija je simbolična (Vir: Srdjan Živulović/BOBO)

V nedeljo se je v Rušah v Dravi utopil 18-letnik, ki je skočil v reko in ni več priplaval na površje.

Včeraj ob 17. uri so bili policisti PU Maribor obveščeni, da se je med skakanjem v reko Dravo v Rušah utopil mlajši moški.

Skupina mladih se je družila na pomolu, s katerega so skakali v reko. Med njimi je bil tudi 18-letnik, sicer tuj državljan, ki po skoku ni priplaval na površje. Več oseb ga je skušalo najti, a neuspešno. Šele gasilci GB Maribor s potapljačema so našli 18-letnika, ki ni več kazal znakov življenja. Oživljanje je bilo neuspešno.

Policisti PP Ruše so tujo krivdo izključili, o dogodku pa bodo obvestili pristojno tožilstvo.

Opozorila NIJZ

To je že druga utopitev ta mesec. Prejšnji teden se je v soboškem jezeru utopil 25-letnik iz države Zveza Komori. Nacionalni inštitut za zdravje (NIJZ) opozarja na nevarnost kopanja pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog. Posebej previdne morajo biti osebe z nekaterimi kroničnimi boleznimi, kot je sladkorna bolezen ali pa bolezni srca in ožilja.

Vsak naj plava glede na svoje plavalno znanje in ne podcenjuje moči tokov, brzic in valov. Prav tako ni pametno, da se plavat odpravimo povsem sami.

Pred kopanjem je priporočljivo preveriti temperaturo vode – nikoli ne vstopimo nenadno, če smo pregreti, se v vodo spustimo postopoma in previdno.

NIJZ odsvetuje tudi kopanje na naravnih kopališčih po večjih nalivih, saj obstaja možnost večjega nenadnega onesnaženja vode in vdora odplak. Zaradi povečanega pretoka vode po nalivih pa obstaja tudi večja nevarnost utopitve.