V jami Primadona rešujejo poškodovanega jamarja

Črna kronika 26. Mar 202220:30 0 komentarjev
Jama
Srdjan Živulović/BOBO, Fotografija je simbolična

V jami Primadona je danes padel izkušen slovenski jamar, pri padcu na 300 metrih globine pa si je poškodoval ramo. V teku je zahtevna reševalna akcija, pričakuje se, da se bo nadaljevala tudi v nedeljo.

V jami Primadona na Tolminskem je danes padel in se poškodoval slovenski jamar. Kot je povedal vodja Jamarske reševalne službe (JRS) pri Jamarski zvezi Slovenije Walter Zakrajšek, si je jamar po prvih podatkih na 300 metrih globine pri padcu poškodoval ramo.

Zakrajšek je povedal še, da je padel izkušen jamar. Ob njem sta trenutno dva jamarja. Ko bodo do njega prišli reševalci, ki so že na poti v jamo, se bodo odločili za način reševanja ponesrečenca iz jame.

Po poročanju 24ur se bodo reševalcem v nedeljo zjutraj pridružile še ostale ekipe, pri reševanju pa bo pomagal tudi helikopter Slovenske vojske. Portal 24ur dodaja, da gre za zahtevno reševalno akcijo, saj je jama zelo ozka.

Primadona je jama na pobočju Tolminskega Migovca v tolminski občini, gre za poševno in stopnjasto brezno dolžine 8046 metrov in globine 645 metrov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!