V Kozini prijeli vlomilca, ki sta ukradla gradbeni material in računalnike

Črna kronika 21. Feb 202313:14 0 komentarjev
Policijsko vozilo
Fotografija je simbolična. (Foto: POLICIJA)

Na policijski postaji Kozina so preiskali več vlomov v novogradnje in v prostore osnovne šole. Zaradi kraje gradbenega materiala in orodja so ovadili 33-letnika, zaradi kraje računalnikov pa 34-letnika, ki je zaradi drugih dejanj že v priporu.

Na območju Kozine se je v letu 2022 zgodilo več vlomov v novogradnje. Storilec je odnesel gradbeni material, različno gradbeno orodje, električno orodje in druge pripomočke za delo v gradbeništvu. Pravne in fizične osebe je oškodoval za najmanj 9.500 evrov. Kot so ugotovili policisti, je kazniva dejanja izvršil 33-letni državljan Slovenije z območja Ljubljane. Zoper njega so podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Kopru, so sporočili s policije.

Iz prostorov osnovne šole v Hrpeljah, kjer ima sedež tudi športno društvo, je junija lani izginilo več računalnikov in avdio-video opreme v skupni vrednosti najmanj 3700 evrov. Po ugotovitvah policistov je to veliko tatvino izvršil 34-letni državljan Slovenije z območja Ljubljane. Tudi zoper njega so podali kazensko ovadbo. Osumljenec je sicer že v priporu, ker naj bi na območju koprske policijske uprave storil še več drugih kaznivih dejanj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!