V Ljubljani zaradi suma kaznivih dejanj zoper človečnost pridržali 11 ljudi

Črna kronika 05. Dec 202315:41 1 komentar
Policijski trak
Foto: Srdjan Živulović/ BOBO

Na širšem območju Ljubljane so v hišnih preiskavah zaradi suma storitve kaznivih dejanj iz skupine kaznivih dejanj zoper človečnost, javni red in mir, človekovo zdravje in spolno nedotakljivost pridržali 11 ljudi.

S Policijske uprave (PU) Ljubljana so sporočili, da na širšem območju poteka več hišnih preiskav zaradi suma storitve kaznivih dejanj iz skupine kaznivih dejanj zoper človečnost, javni red in mir, človekovo zdravje in spolno nedotakljivost, so za N1 potrdili na PU Ljubljana.

Pridržali so 11 ljudi.

Ker aktivnosti še vedno potekajo, policija več podrobnosti ne more posredovati. Bodo pa po vseh zaključenih aktivnostih podali več informacij, predvidoma naslednji teden.

Policija sicer ni razkrila za katera kazniva dejanja gre, a kot piše v kazenskem zakoniku v skupino kaznivih dejanj zoper človečnost spada naslednje: genocid, hudodelstva zoper človečnost, vojna hudodelstva, agresija, odgovornost vojaških poveljnikov in drugih nadrejenih, združevanje in ščuvanje h genocidu, k hudodelstvom zoper človečnost ali agresiji, novačenje vojaških najemnikov in oseb, mlajših od osemnajst let, neupravičena odložitev repatriacije vojnih ujetnikov ali civilnih oseb, terorizem (potovanje v tujino z namenom terorizma), financiranje terorizma, ščuvanje in javno poveličevanje terorističnih dejanj, novačenje in usposabljanje za terorizem, spravljanje v suženjsko razmerje, trgovina z ljudmi, prepovedana tvorba živih bitij.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje