V ljubljanskem Tivoliju roparji z nožem v roki od žrtev zahtevali denar

Črna kronika 28. Apr 202309:27 1 komentar
Park Tivoli
Borut Živulović/BOBO

V četrtek zvečer so ljubljanski policisti prejeli obvestilo, da se je v parku Tivoli zgodil rop. Štirje mlajši moški so z nožem v rokah pristopili do oškodovancev in od njih zahtevali denar, po ropu pa zbežali. Policija osumljence še išče.

Okoli 22.30 so ljubljanski policisti prejeli klic, da se je v parku Tivoli zgodil rop. Štirje mlajši moški z nožem v rokah so od oškodovancev zahtevali denar, ko so jim ga izročili, pa so s kraja zbežali. “Povzročili so za okoli 350 evrov materialne škode,” so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, saj storilcev še niso izsledili. Vsi storilci so stari med 20 in 23 let, oblečeni so bili v temna oblačila.

Eden od roparjev je visok med 175 in 180 centimetrov in ima črne kratke lase, drugi storilec je močnejše postave in visok 175 centimetrov, dva pa sta visoka okoli 180 centimetrov.

Policija v tem tednu prijela več tatov

Ljubljanski policisti so v tem tednu sicer uspešno prijeli več osumljencev tatvin.

Prostost so odvzeli 24- in 27-letniku, ki sta v centru Ljubljane izvedla dve drzni tatvini. “Pristopila sta do oškodovancev in jim iz torbic ali žepov jaken odtujila mobilne telefone,” so sporočili iz PU Ljubljana. Povzročila sta za okoli 600 evrov škode, preiskovalni sodnik pa jima je odredil pripor.

Viški policisti pa so odvzeli prostost 30-letniku, ki je med 7.  in 24. aprilom na območju Ljubljane izvršil tri tatvine in eno roparsko tatvino. V dveh primerih je iz trgovin ukradel izdelke, v enem primeru je oškodovanki iz torbice ukradel mobilni telefon, v zadnjem primeru pa je iz trgovine odnesel alkoholne pijače.

“V zadnjem primeru mu je prodajalka poskušala tatvino preprečiti, osumljenec pa jo je odrinil in s kraja zbežal”, so opisali na upravi.

Skupaj je povzročil za okoli 1.000 evrov materialne škode, preiskovalni sodnik pa mu je odredil pripor.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje