V lokalu v središču Reke pred očmi natakarja ubita ženska

Črna kronika 06. Feb 202217:17 > 07. Feb 2022 09:40
Umor v Reki
Ranko Stojanac/N1

V nedeljo popoldan je bila hrvaška policija obveščena o pretepu v gostinskem lokalu v središču Reke. Na kraj je prispela z reševalno ekipo, ki je začela oživljati hudo poškodovano žensko, vendar je bilo zanjo že prepozno. Osumljeni moški je pod nadzorom policije.

V nedeljo popoldan je bila v gostinskem lokalu v središču Reke ubita ženska.

Kot poročajo hrvaški mediji, je tamkajšnja policija ob 14.42 prejela prijavo o pretepu med moškim in žensko v lokalu na Pavlinskem trgu. Policija je na kraj dogodka prispela z reševalno ekipo, ki je začela oživljati hudo poškodovano žensko, vendar brez uspehov.

“Oseba, ki je osumljena storitve kaznivega dejanja, je pod nadzorom policije, v teku pa je kriminalistična preiskava, po kateri bo znanih več okoliščin,” je dejala namestnica županijske državne tožilke in tiskovna predstavnica reškega tožilstva Tea Radovani.

“Od strahu sem pobegnila na teraso”

Hrvaški mediji še poročajo, da naj bi pretep videl natakar v lokalu, ki mu je bila po dogodku nudena psihološka pomoč. Tudi 74-letna Vesna Vagner naj bi bila v lokalu, ko je vanj vstopil omenjeni par. Kot je dejala za Večernji list, sta popila kavo in čaj, potem pa je moški skočil na žensko in jo prijel za obraz. “Odvlekel jo je za točilni pult in jo opraskal po celem telesu. Od strahu sem pobegnila na teraso,” je opisala.

Pravi, da je bilo v lokalu še več ljudi in da je par tudi sicer vanj redno zahajal. “Ko je prišla policija, je pobegnil,” je še opisala Vagner.

Motiv za napad še ni znan, prav tako še ni znano, ali je ženska umrla med pretepom. Radovani je dodala, da obstajajo utemeljeni sumi, da je bil storjen umor, a bo več znanega po kriminalistični preiskavi.