V prometni nesreči na Brionih je umrl dveletni otrok

Brioni
PROFIMEDIA

Na otoku Veliki Brion, enem od štirinajstih otokov, ki sestavljajo otočje Brioni, se je v nedeljo zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl dveletni otrok, njegova 36-letna mati pa je huje poškodovana. Kot poročajo hrvaški mediji, je dveletnega otroka z avtomobilom zbil eden od uslužbencev Narodnega parka Brioni.

Hrvaški mediji poročajo, da se je v nedeljo zvečer na otoku Veliki Brion zgodila prometna nesreča. 51-letni uslužbenec Narodnega parka Brioni je v bližini cerkve sv. Germana zbil dveletnega otroka, ki je stekel na cesto. Voznik je zbil tudi 36-letno otrokovo mater, ki je stekla za otrokom na cesto, pri tem pa je utrpela hude telesne poškodbe.

Kot poroča hrvaški Index, so ponesrečenemu otroku in materi na kraju nesreče nudili pomoč, nato pa so ju s čolnom prepeljali Fažano in od tam v puljsko bolnišnico. V ponedeljek zjutraj je policija iz bolnišnice prejela obvestilo, da je otrok zaradi hudih poškodb umrl. Policija je sporočila, da gre za državljane Poljske, nadaljuje pa se preiskava nesreče.

Ker na Brionih ni avtomobilov, so mnogi mediji sprva domnevali, da naj bi otroka zbil voznik z električnim vozilom – takšnim, ki se uporabljajo na igriščih za golf. Policija pa je kasneje sporočila, da je šlo za avtomobil znamke Dacia, ki ga uporabljajo uslužbenci Narodnega parka Brioni.

Tiskovna predstavnica parka Reanna Brajković Relić je za Index potrdila, da je vozilo upravljal eden od nadzornikov parka. “Gasilci in naravovarstveniki imajo prave avtomobile in ne električnih. Uporabljajo pa jih zgolj v nujnih primerih za nadzor nad situacijo na otoku. Nesreča se je zgodila na takšni lokaciji, kjer ni mogoče voziti z neprilagojeno hitrostjo,” je dejala in dodala, da so zaradi nesreče globoko šokirani, saj je pripetila uslužbencu, ki je “zelo odgovoren in skrben”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.