Okolica tovarne: žalostni prizori popolnega razdejanja

Črna kronika 12. Maj 202219:55 > 13. Maj 2022 08:12 1 komentar

V jutranjih urah je v kočevski tovarni Melamin odjeknila eksplozija. Pet oseb je najverjetneje izgubilo življenje, še dve osebi sta huje poškodovani ter sta bili odpeljani v ljubljanski univerzitetni klinični center. Kočevski župan Vladimir Prebilič je pojasnil, da so opravili temeljito analizo vplivov na okolje, a da je bil po do sedaj zbranih podatkih vpliv eksplozije v občini minimaliziran. Kljub temu je v neposredni bližini tovarne moč videti popolno razdejanje.

V neposredni bližini tovarne Melamin je popolno razdejanje. “Vse je uničeno, požgano po siloviti eksploziji, ki je v Kočevju odjeknila malo po pol deveti uri zjutraj,” je s terena sporočil novinar Miha Orešnik. Samo območje v bližini tovarne je sicer strogo zaprto in zastraženo, po polju pa ležijo deli pločevine.

Sama intervencija na kraju je zaključena, tam so zgolj še kriminalisti, forenziki in požarna straža, saj je na samem območju še nekaj točk, ki so vroče. Okoliški prebivalci pa so še vedno precej prestrašeni, popolnoma pretreseni. Posledice eksplozije, ki so jo domačini sprva zamenjali za potres, je namreč moč videti na številnih stavbah v bližini tovarne.

Melamin Melamin
N1
N1
N1
Melamin Melamin
N1
N1
N1
Melamin Melamin
N1
Melamin Melamin
N1
Miha Orešnik Miha Orešnik
N1
N1

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje