V nesreči v Celju umrl 71-letni kolesar

Črna kronika 07. Jul 202308:38 0 komentarjev
kolesar
(Slika je simbolična.) PROFIMEDIA

V četrtek se je v popoldanskih urah izven naselja Lisce v Celju zgodila nesreča kolesarja. 71-letnik je pri vožnji po strmem klancu navzdol, v blagem desnem ovinku izgubil oblast nad kolesom in padel ter na kraju nesreče umrl.

Nekaj pred 17. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči 71-letnega kolesarja, ki je vozil iz smeri Lisc proti Partizanski cesti v Celju. Pri vožnji po strmem klancu navzdol je v blagem desnem ovinku izgubil oblast nad kolesom in padel. Pri padcu se je tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. Kolesar pri vožnji ni uporabljal varnostne čelade.

“Vsem kolesarjem ob tej priložnosti svetujemo, naj pri kolesarjenju uporabljajo varnostno čelado. Že res, da je uporaba varnostne čelade obvezna le za kolesarje do 18 leta starosti, je pa priporočljiva prav za vse kolesarje. Vsak trk ali padec s kolesom lahko povzroči poškodbe glave, ki puščajo trajne posledice. Čelada lahko ublaži posledice poškodbe glave od 40 do 70 odstotkov. Prav zaradi tega vsem kolesarjem svetujemo uporabo varnostne čelade,” so sporočili s Policijske uprave Celje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!