V občini Kamnik tovorno vozilo do smrti zbilo 71-letnega pešca

policija
Žiga Živulovič jr./BOBO

Dopoldne se je na kamniški obvoznici pri odcepu za Perovo zgodila prometna nesreča, v kateri je tovorno vozilo do smrti zbilo 71-letnega pešca, ki je prehod za pešce prečkal pri rdeči luči.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, se je nesreča zgodila na kamniški obvoznici malce po 9. uri. “Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo v območju prehoda za pešce pri Perovem, kjer je pešec  pri  rdeči  luči na semaforju prečkal vozišče iz smeri Kamnika proti Perovem, v trenutku, ko je iz smeri Kamnika pripeljal 54-letni voznik tovornega vozila,” so zapisali.

Kljub zaviranju in umikanju je voznik tovornega vozila trčil v 71-letnika, ki je bil tako hudo poškodovan, da je na kraju umrl. “Policisti so opravili ogled, ki sta se ga udeležila dežurni tožilec in preiskovalni sodnik, ter nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.”

Po trku so posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka, vršili zaporo ceste, usmerjali promet, nudili pomoč reševalcem, očistili cestišče in pomagali delavcem pogrebne službe pri prenosu preminule osebe.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.