Vinjen voznik povzročil nesrečo: umrla 75-letnica, trije poškodovani

Črna kronika 10. Nov 202308:39 > 11:02
PU Novo mesto

Med Novim mestom in Metliko se je pri naselju Dolnja Težka Voda v četrtek zvečer zgodila huda prometna nesreča. Voznik pod vplivom alkohola je nepravilno prehiteval tovornjak in čelno trčil v kombi. Umrla je 75-letna sopotnica v kombiju, poškodovane pa so še tri osebe.

Nekaj po pol deseti uri zvečer je bila policija obveščena o prometni nesreči v Dolnji Težki Vodi.

Po prvih ugotovitvah se je nesreča zgodila zaradi nepravilnega prehitevanja 54-letnega voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes, ki se ni mogel pravočasno vrniti na svoj vozni pas, zato je čelno trčil v kombinirano vozilo z avstrijskimi registrskimi tablicami. V nesreči je bil poškodovan tudi tovornjak, ki ga je prehiteval.

Povzročitelj prometne nesreče je vozil iz Metlike proti Novemu mestu, kjer cesta poteka po klancu navzdol v daljši nepregledni ovinek. Na vozišču je tam vrisana vzdolžna ločilna neprekinjena črta.

Štiri osebe so se v nesreči lažje poškodovale, in sicer 54-letni voznik osebnega avtomobila in njegov 25-letni sopotnik, pa tudi 47-letni voznik kombija in njegov 66-letni sopotnik. Umrla je 75-letna potnica v kombiju. Kljub trudu ekipe nujne pomoči na kraju ji niso mogli več pomagati.

Povzročitelju nesreče, ki je doma iz okolice Novega mesta, so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,70 mg/l alkohola v izdihanem zraku (1,4 promila). Preiskovalni sodnik je zanj in njegovega sopotnika odredil strokovni pregled, da se ugotovi prisotnost alkohola, mamil ali zdravil v organizmu.

Zaradi ogleda kraja in odstranjevanja posledic prometne nesreče je bil promet oviran vse do druge zjutraj.

Regijski center za obveščanje je bil o prometni nesreči sicer najprej obveščen iz Mercedesovega klicnega centra, prvi klic na številko 113 pa je prišel šele deset minut kasneje.