V Radljah ob Dravi policisti zasegli orožje in konopljo, vredno 40.000 evrov

Črna kronika 27. Okt 202211:26 0 komentarjev
zasežena konoplja
Policijska uprava Celje

Policisti so med hišno preiskavo v Radljah ob Dravi zasegli 1.200 sadik konoplje, 487 posušenih rastlin konoplje in večjo količino posušenih delcev konoplje. Vrednost zasežene prepovedane droge bi v primeru prodaje na trgu presegla 40.000 evrov. Osumljenca sta imela tudi dve vojaški puški in proti tankovsko mino.

Policisti postaje Radlje ob Dravi so v torek na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo v stanovanjski hiši. V njej so odkrili dva večja, dobro opremljena prostora, prirejena za gojenje konoplje, ter prostor za sušenje konoplje. V prostorih za gojenje konoplje so našli 1.200 sadik konoplje, visokih med 10 in 45 centimetrov, ki so bile nasajene v lončkih. Zasegli so še 487 posušenih rastlin konoplje in večjo količino posušenih delcev konoplje. Prav tako so zasegli opremo in pripomočke za gojenje konoplje.

Vrednost zasežene prepovedane droge bi v primeru prodaje na trgu presegla 40.000 evrov, so sporočili iz Policijske uprave Celje.

zaseženi vojaški puški
Policijska uprava Celje

Med hišno preiskavo so policisti našli še orožje, za katerega osumljena nista imela dovoljenja. Gre za dve vojaški puški in proti tankovsko mino. Policisti so orožje zasegli.

Osumljenca, moškega in žensko, stara 45 in 49 let, so policisti sinoči privedli k preiskovalnemu sodniku zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Preiskovalni sodnik je obema odredil pripor.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!