V stanovanju Celjanke našli zanemarjenega otroka ter droge in igle

Črna kronika 06. Feb 202414:35 0 komentarjev
Foto: PROFIMEDIA

Med hišno preiskavo so policisti pri 47-letni Celjanki našli in zasegli manjšo količino prepovedanih drog, prav tako so našli tudi več uporabljenih igel za vbrizgavanje drog. Osumljena je v neogrevanem in neprimernem stanovanju živela z otrokom s posebnimi potrebami. Zaradi nevzdržnih razmer je pristojni center za socialno delo otroka začasno odvzel. V stanovanju je bil tudi pasji mladiček, za katerega prav tako ni primerno skrbela.

Celjski policisti so v preteklih dneh zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, opravili hišno preiskavo pri 47-letni Celjanki.

Med hišno preiskavo stanovanja so policisti našli in zasegli manjšo količino prepovedanih drog, prav tako so našli tudi več uporabljenih igel za vbrizgavanje drog, ki so bile na dosegu otroka, in bi se lahko z njimi poškodoval. Osumljena in otrok sta živela v neprimernem, neogrevanem, zanemarjenem stanovanju. Prostori so neprimerni za bivanje otroka s posebnimi potrebami.

Policija je zaradi nevzdržnih razmer, v katerih je bival otrok, obvestila celjski center za socialno delo. Otroka so začasno odvzeli in namestili v varno okolje.

Med hišno preiskavo so našli še pasjega mladička, ki ni imel ustreznih listin. Prav tako ni bil primerno negovan. Uprava za hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je psička začasno odvzela in namastila v karanteno.

47-letnico bo policija ovadila zaradi suma storitve kaznivih dejanj zanemarjenja mladoletne osebe in surovega ravnanja, neupravičene proizvodnje in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. 

Zoper žensko bo uveden tudi prekrškovni postopek zaradi kršitev določil zakona o zaščiti živali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!