V smrtni prometni nesreči naj bi bil udeležen tudi policist

Prometna nesreča
PGD Slovenska Bistrica/FACEBOOK

V soboto pozno zvečer sta na avtocesti A1 iz smeri Slovenske Bistrice proti Tepanju trčili dve osebni vozili. V nesreči je ena oseba umrla, dve osebi sta huje poškodovani, ena lažje, v nesreči pa naj bi bil udeležen tudi celjski policist.

V soboto ob 23.24 uri se je na avtocesti Slovenska Bistrica – Tepanje zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta trčili dve osebni vozili. V nesreči so se poškodovale tri osebe, ena oseba je življenje izgubila, so nam potrdili na Policijski upravi Maribor (PU Maribor).

Kot so kasneje sporočili s PU Maribor, je po doslej znanih informacijah 49-letnik z osebnim avtomobilom, v katerem sta bila še dva potnika, peljal proti Tepanju. Ko je zapeljal s prehitevalnega prometnega pasu na desni avtomobilski pas, je trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozil 44-letni državljan Romunije. Vozilo 44-letnika je odbilo preko prometnega pasu za počasna vozila, pri tem se je zaletel v betonsko varnostno ograjo in padel iz vozila. Državljan Romunije se je v nesreči tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl.

Po doslej zbranih informacijah sta bila huje poškodovana tudi dva potnika v prvem osebnem avtomobilu, tretji pa je utrpel le lažje poškodbe. Ker naj bi bil v prometni nesreči udeležen tudi policist Policijske uprave (PU) Celje, je preiskavo nesreče prevzel Oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili specializiranega državnega tožilstva Republike Slovenije.

O nesreči sta bili obveščeni dežurna državna tožilka in dežurna preiskovalna sodnica, ki sta se udeležili ogleda kraja nesreče. Gasilci PGD Slovenska Bistrica in PGD Slovenske Konjice pa so po nesreči zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanih oseb. Prav tako so z vpojnimi sredstvi posipali razlite motorne tekočine.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.