V Vižmarjah še vedno gori, sajast dim vztraja

Črna kronika 01. Dec 202109:05 > 09:06 0 komentarjev
Požar
Slika je simbolična. (Borut Živulović/BOBO)

Požar v Vižmarjah še vedno ni povsem pogašen. Zaradi sajastega dima, ki se bo po opozorilih ljubljanskih gasilcev v okolico širil še dlje časa, prebivalcem svetujejo, naj se po nepotrebnem ne izpostavljajo dimu.

Na Plemljevi ulici v Vižmarjah v Ljubljani, kjer je včeraj zagorelo v skladišču, še vedno gori. Po besedah predstavnika Gasilske brigade Ljubljana Roberta Okorna je na kraju požara še vedno približno 50 gasilcev.

V skladišču, kjer so bili hranjeni različni materiali, so zgorele tudi pnevmatike. Dim, ki je včeraj dopoldne presegel višino 100 metrov, danes vztraja. “Zaradi vremenskih razmer se sajast dim še vedno zadržuje v bližnji in tudi daljni okolici požara,” so prek Facebooka opozorili pri Gasilski brigadi Ljubljana. Prebivalcem, ki zaznajo vonj po dimu, svetujejo, da zaprejo okna, izklopijo prezračevalne sisteme in se po nepotrebnem ne izpostavljajo dimu. “Ta se bo predvidoma širil v širšo okolico še dlje časa,” so še zapisali.

Požar se je v nekdanji stavbi Metalke in Slovenijalesa v Vižmarjah razplamtel včeraj okrog 4. ure zjutraj. V prostorih, kjer je zagorelo, ni bilo nikogar, prav tako v dogodku ni bil nihče poškodovan. Obsežen požar je v večini že pogašen, gasilci pa gasijo posamezna žarišča in izvajajo nadzor. Z ognjem se je borilo več kot 220 gasilcev, ogenj pa je za nekaj časa ustavil tudi železniški promet proti Gorenjski.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!