V zadnjem dnevu kar trije požari na Rožniku

Črna kronika 23. Mar 202209:25 > 12:16 0 komentarjev
Požar Rožnik
PGD Zgornja Šiška

V zadnjih 24 urah so bili v krajinskem parku Rožnik trije požari. Glavni vzrok je človekova nepazljivost in malomarnost, so zapisali.

Zadnjih 24 ur je bilo v Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib zelo pestro. Na območju so izbruhnili trije požari, so sporočili. V enem od treh požarov sta zagorela podrast in kup odpadnih vej. Požar se je razplamtel na 5.000 kvadratnih metrih, požar pa so pogasili gasilci Gasilske brigade Ljubljana, PGD Vič in PGD Zgornja Šiška. Na Rožniku med Šišenskim hribom in Drenikovim vrhom je gorelo tudi pretekli ponedeljek.

Glavna vzroka požarov sta človekova nepazljivost in malomarnost, so sporočili iz Krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib. V državi velja velika požarna ogroženost, zato vse pozivajo k izjemni previdnosti. Uprava za zaščito in reševanje je s 14. marcem po vsej državi razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja. Tako je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ter drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi izvajanje drugih aktivnosti, ki predstavljajo požarno nevarnost. Kot opozarjajo na PU Ljubljana, lahko že nedolžna iskra v naravi hitro zaneti požar velikih razsežnosti. Na to vplivajo predvsem vrsta vegetacije, hitrost in smer vetra, razgibanost terena, temperatura in vlažnost zraka. Če so izpolnjeni določeni pogoji, se požar lahko širi zelo hitro.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!