V Zagrebu več groženj z bombami: evakuirali nakupovalno središče

Črna kronika 18. Apr 202311:50 0 komentarjev
Hrvaška policija
Slika je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Zagrebški policisti so dopoldne prejeli grožnje z morebitnimi eksplozivnimi sredstvi na več lokacijah. Evakuirali so prebivalce enega tamkajšnjih nakupovalnih središč.

Zaradi grožnje z bombo so dopoldne evakuirali zagrebško nakupovalno središče Avenue Mall, poroča N1 Zagreb. Pozneje se je izkazalo, da je bila najava o bombi lažna.

Kot so sporočili z zagrebške policijske uprave, so na območju hrvaške prestolnice prejeli štiri obvestila o mogočih eksplozivnih sredstvih. Poleg trgovskega središča in velesejma sta grožnje z bombo dobili še prekrškovno in občinsko sodišče v Novem Zagrebu.

Okoli 10. ure zjutraj pa so bili gasilci obveščeni o eksploziji in požaru v prostorih Remontnega zavoda v Zagrebu. Po pisanju N1 Zagreb je zagorel tovornjak. Gasilcem je uspelo požar pogasiti, sanacija poteka. V eksploziji so bile po poročanju N1 Zagreb poškodovane tri osebe, in sicer civilni uslužbenec ter dva vojaka.

“Remontni zavod je organizacijska enota, ki celovito opravlja naloge vzdrževanja in remonta vseh vrst oborožitve in vojaške opreme Hrvaške vojske ter sodeluje pri vzdrževanju oborožitve in vojaške opreme,” piše na strani hrvaškega obrambnega ministrstva.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!