Vikend pijanih voznikov: dva na cesti tudi brez vozniškega dovoljenja

Črna kronika 02. Okt 202313:46 1 komentar
Pijan voznik
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Na Dolenjskem so imeli policisti med vikendom polne roke dela s tistimi, ki so pretiravali z alkoholnimi pijačami.

Začelo se je že v petek, ko so policisti PP Trebnje okoli pol osmih zvečer dobili obvestilo o prometni nesreči med naseljema Kamni Potok in Štefan. Na kraju nesreče so ugotovili, da jo je povzročil 62-letni voznik. Ta je vozil po levi strani ceste, izgubil nadzor nad vozilom in tako oplazil avto, ki ga je pravilno iz nasprotne smeri pripeljal 21-letnik. V nesreči ni bil poškodovan nihče, je bil pa zato nekdo pijan – in to povzročitelj. 62-letnik je imel v litru izdihanega zraka 0,85 miligrama alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Znakov policistov ni upošteval, nato pa še napihal

V noči na soboto so krški policisti ustavili voznika, ki je vozil počasi in nezanesljivo ter tako ogrožal ostale udeležence v prometu. Voznik audija A4 najprej ni upošteval znakov, s katerimi so ga policisti ustavljali. Ko jim je to le uspelo, pa so ugotovili, da 31-letnik sploh nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Njegovo vozilo ni bilo registrirano, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,22 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli, ga odpeljali v prostore za pridržanje in zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Še en kršitelj brez vozniškega dovoljenja

Tudi v Sevnici so vozniki v noči na soboto imeli opravka s pijanim voznikom. Ustavili so voznika kombija peugeot boxer. Ugotovili so, da 48-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,48 miligrama alkohola. Na kombiju je imel nameščeni različni registrski tablici, ki pripadajo drugim vozilom. Peugeota so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.