Vlomilci v nekaj minutah ukradli za skoraj 120.000 evrov škotskega viskija

Črna kronika 16. Maj 202214:17 1 komentar
PROFIMEDIA

Na Škotskem so nepridipravi iz destilarne Glenfarclas ukradli družinsko paleto dragocenih steklenic viskija od leta 1954 do 1975. Steklenice viskija Speyside naj bi bile vredne skoraj 120.000 evrov.

Vlomilci so v zgodnjih nedeljskih urah iz destilarne Glenfarclas na Škotskem ukradli steklenice dragocenega viskija Speyside. Zamaskirani napadalci so potrebovali le štiri minute, da so iz destilarne odnesli za skoraj 120.000 evrov pijače, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Kamere iz destilarne so posnele vlomilce v belih maskah, ki so ob 2.45 zjutraj vstopili skozi stranska vrata in približno štiri minute pozneje odšli z dragocenim viskijem.

Callum Fraser, vodja proizvodnje v destilarni v Ballindallochu, je na Instagramu zapisal, da so vlomilci “odnesli našo družinsko paleto steklenic viskija od leta 1954 do 1975”. Dodal je, da je glede na hitro akcijo vlomilcev očitno, da so si pred vlomom prostor že ogledali in vedeli, v kateri omarici se nahajajo najvrednejše steklenice.

Fraser je poudaril, da so delavci v družinski destilarni znani kot prijazni in dostopni, vendar “se zaradi tega vsi počutimo nekoliko neprijetno in jezno.”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

PREBERITE ŠE:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje