Voznik bežal pred policisti in namerno trčil v njihovo vozilo

Črna kronika 29. Nov 202212:03 > 14:29 0 komentarjev
Žiga Živulović jr./Bobo

Novomeški policisti so v ponedeljek opazili voznika, ki je imel na avtomobilu nameščene ponarejene registrske tablice. Ko so ga želeli ustaviti, se je ta spustil v beg in med hitro vožnjo dvakrat namenoma trčil v policijsko vozilo.

Policisti so na avtocestnem počivališču Starine pri Novem mestu v ponedeljek opazili avtomobil, ki je imel očitno ponarejene registrske tablice. Voznik opozoril, naj vozilo ustavi, ni upošteval in je pred policisti začel bežati.

Med vožnjo je sredi cestišča ustavil in se z veliko hitrostjo vzvratno zaletel v sprednji del policijskega vozila. Manever je ponovil še enkrat in nato odpeljal naprej. V policijsko vozilo je med begom podobno poskušal trčiti še dvakrat, a so se mu policisti izognili.

Voznik je po begu, daljši nevarni vožnji in dvakratnem trčenju v Dolenji vasi z avtom zapeljal s ceste in po travnati brežini zletel v potok, kjer je vozilo obstalo. Policisti so na kraju prijeli 20-letnega in 54-letnega osumljenca iz okolice Novega mesta, še en osumljenec pa je pobegnil.

Prijeti 20-letnik je pri tem policiste skušal napasti, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.

Kot so sporočili s PU Novo mesto, so 35-letnega pobeglega osumljenca, ki je bil voznik avtomobila, identificirali. Kljub temu pa pozivajo vse, ki so bili v ponedeljek med 17. in 17.20 udeleženi v prometu na relaciji Kronovo – Otočec – Gumberk, Dolenja vas in jih je voznik osebnega avtomobila Alfa Romeo rdeče barve ogrožal, da to sporočijo na številko 113.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!