Voznik pod vplivom alkohola in drog drvel s kar 184 kilometri na uro

Črna kronika 11. Sep 202212:37 0 komentarjev
Voznik
PU Kranj

Gorenjski policisti so imeli v soboto kar nekaj dela na cestah. Med drugim so obravnavali dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola, eden celo tudi pod vplivom prepovedanih drog. Gorenjska policija ob tem opozarja, da je stanje prometne varnosti slabo. Letos so gorenjske ceste zahtevale že 14 življenj, medtem ko je lani na cestah na Gorenjskem umrlo osem ljudi.

S Policijske uprave (PU) Kranj so sporočili, da so policisti  državne Specializirane enote za nadzor prometa na gorenjski avtocesti obravnavali voznika, ki je v gostem prometu vozil občutno prehitro, bil pa je tudi pod vplivom alkohola in drog. Omejitev 130 kilometrov na uro je krepko prekoračil, vozil je namreč s hitrostjo 184 kilometrov na uro.

Preizkus alkoholiziranosti pri vozniku je pokazal rezultat 0,51 mg/l alkohola. Ker so policisti pri njem zaznali tudi znake vpliva prepovedanih drog, so mu odredili še hitri test, ki je pokazal na prisotnost kokaina, so sporočili s PU Kranj. Dodali so, da je voznik, ki so ga izločili iz prometa, odklonil strokovni pregled. Policisti so za voznika, ki se mu je menda mudilo na dogodek, predlagali odvzem vozniškega dovoljenja.

Omenjeni voznik sicer ni edini, ki so ga gorenjski policisti obravnavali zaradi neustrezne vožnje. Na Hrušici je bil včeraj po prijavi ustavljen in iz prometa izločen tudi voznik z 0,66 mg/l alkohola, so še zapisali pri PU Kranj.

PU Kranj ob tem opozarja, da je stanje prometne varnosti slabo. Samo na Gorenjskem je letos umrlo 14 udeležencev v prometu. Lani jih je umrlo osem. V luči tega policisti že poostrujejo nadzor v prometu in so zelo dosledni pri obravnavi kršitev, ki so razlog za slabo prometno varnost.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!