Voznik začetnik v naselju divjal 100 kilometrov na uro

Črna kronika 21. Mar 202311:45 0 komentarjev
policija
Foto: Srdjan Živulović/BOBO

Celjski policisti so med ponedeljkovim nadzorom cestnega prometa obravnavali dva voznika, ki sta v Štorah pri omejitvi 50 kilometrov na uro krepko prekoračila dovoljeno hitrost. Prvi voznik je vozil 107 kilometrov na uro. Drugi, sicer voznik začetnik, pa je vozil 100 kilometrov na uro. Zoper oba voznika so policisti podali obdolžilna predloga na okrajno sodišče v Celju in predlagali začasna odvzema vozniških dovoljenj.

Policisti Prometne policije Celje so v ponedeljek dopoldne izvajali poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti vožnje. V času nadzora so zaznali 17 kršitev prekoračitve v naseljih. V Štorah so pri omejitvi hitrosti 50 kilometrov na uro obravnavali dva voznika, ki sta krepko prekoračila hitrost.

Eden od njiju je vozil 107 kilometrov na uro, kar pomeni, da je z upoštevanjem varnostne razlike hitrost vožnje prekoračil za 50 kilometrov na uro. Obravnavali so tudi voznika začetnika, ki je pri omejitvi hitrosti 50 kilometrov na uro vozil 100. Zoper oba voznika so podali obdolžilna predloga na okrajno sodišče v Celju in predlagali začasna odvzema vozniških dovoljenj, do odločitve o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja.

“Oba voznika sta namreč storila prekrška zoper varnost cestnega prometa, za katera sta predpisani stranski sankciji kazenskih točk, zaradi katerih se po zakonu izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja,” so pojasnili na celjski policijski upravi.

Policisti so obravnavali tudi voznika osebnega vozila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu vozilo zasegli. Vozilo, ki ga je vozil, ni bilo registrirano, na vozilu je imel nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Hitri test na prisotnost prepovedanih drog pa je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom amfetaminov.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!