Ustavili voznika, ki je z 2,5 promila alkohola v krvi prevažal otroka

Črna kronika 27. Okt 202211:07 0 komentarjev
otrok v avtu
simbolična fotografija (Foto: Profimedia)

Policisti so včeraj obravnavali voznika, ki je vozil s kar 2,5 promila alkohola v krvi, v vozilu pa je imel tudi mlajšega otroka. Na voznika, ki je vijugal po cestah na območju Mozirja in ogrožal udeležence v prometu, je celjske policiste opozoril občan.

Občan je v sredo popoldne policijo obvestil, da je na območju Mozirja opazil voznika, ki je močno vijugal po cesti in ogrožal tako sebe kot tudi druge udeležence prometa.

Policisti so voznika ustavili. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel v krvi okoli dva promila in pol alkohola. V vozilu pa je imel tudi mlajšega otroka. Voznika so policisti pridržali do streznitve, sledi obdolžilni predlog. Za otroka je poskrbela mama, so zapisali na Policijski upravi Celje. Ob tem so se zahvalili občanu, ki jih je obvestil o nezanesljivi vožnji voznika.

Vse udeležence cestnega prometa pa so policisti opozorili, da alkohol nikakor ne sodi v promet. V zadnjih letih je skorajda polovici najhujših prometnih nesreč botrovala vožnja pod vplivom alkohola. Zato, nikar za volan, če ste uživali alkoholne pijače.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!