Za grožnjo policistoma, da ju bo okužil s hepatitisom, 10 mesecev zapora

Črna kronika 26. Jan 202411:48 0 komentarjev
okrožno sodišče, Livar
Žiga Živulovič jr./BOBO

Ljubljansko okrožno sodišče je moškemu, ki je po kraji v trgovini napadel policista in jima grozil, da ju bo okužil s hepatitisom, dosodilo deset mesecev zapora. Za krajo, napad na policista in pretekle obsodbe mu je sodišče nato izreko skupno kazen leto in pol zapora, ki jo lahko odsluži z družbenokoristnim delom.

Moški je v trgovini na Njegoševi cesti v Ljubljani ukradel izdelka majhne vrednosti. Pri tem so ga zalotili zaposleni, ga prijeli in poklicali policiste. Med policijskim postopkom je iz žepa potegnil nezaščiteno injekcijsko iglo, jo stisnil, da je iz nje pritekla tekočina rdeče barve, ob tem pa policistoma zagrozil, da ju bo ubil, da ima hepatitis in da ju bo okužil z njim.

Ko sta ga policista seznanila, da mu odrejata pridržanje, je stekel proti toaletam in se poskušal vanje zakleniti. To mu je preprečil eden od policistov, ki je dlan postavil med vrata in okvir vrat, pri čemer mu jo je moški priprl. Nato sta ga policista le obvladala, še pred tem pa je v enega od policistov pljunil in mu rekel, da upa, da bo dobil hepatitis.

V sodnem postopku je s tožilstvom sklenil sporazum o priznanju krivde, po katerem mu je sodišče za tatvino izreklo kazen pet mesecev zapora, za napad na uradno osebo pa deset mesecev. Kazen je nato združilo v enotno kazen leto in dva meseca zapora, ki jo lahko odsluži z delom v splošno korist. Ker pa je dejanje storil med pogojnim izpustom, na katerem je bil zaradi drugih kaznivih dejanjih, mu je sodišče kazni združilo v enotno kazen leto in šest mesecev zapora, ki jo lahko prav tako odsluži z opravljanjem družbenokoristnega dela, je razvidno iz sodbe, objavljene na spletni strani sodišča.

O njej sta prva poročala časnika Delo in Slovenske novice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!