Začetek sojenja Ljutomerčanu, ki je razbil sodnikov avto

Črna kronika 25. Feb 202211:52 0 komentarjev
ustavno sodišče
Foto: Borut Živulović/BOBO

Na mariborskem okrajnem sodišču se je v četrtek začelo sojenje Ljutomerčanu, ki je januarja letos pred sodiščem v Ljutomeru z macolo razbil avto sodnika Gorazda Tivadarja. Sojenje se je začelo za za medije zaprtimi vrati. Sodnica Helena Melliwa je kot prvega v sodno dvorano povabila izvedenca psihiatrične stroke Mladena Vrabiča, poroča Večer.

Na mariborskem okrajnem sodišču se je v četrtek začelo sojenje Ljutomerčanu, ki je januarja letos pred sodiščem v Ljutomeru z macolo razbil avto sodnika Gorazda Tivadarja. Ljutomerčan, ki je v priporu, je obtožen poškodovanja tuje stvari, zaradi številnih elektronskih pisanj na mnoge naslove in objav na družbenih omrežjih pa je obtožen še, da je zalezoval sodnika.

Izvedenec naj bi ga označil za neprištevnega

Izvedenec Mladen Vrabič je po poročanju časnika Večer izdelal mnenje, v katerem predlaga, da se obtoženemu izreče predlog varnostnega ukrepa. “Sklepati je torej, da je Vrabič obtoženega označil kot neprištevnega,” so zapisali pri Večeru in dodali, da je sodnica že odredila, da mnenje poda tudi komisija za izvedenska mnenja. Njena ocena naj bi bila znana marca, ko se sojenje nadaljuje, še poroča Večer.

Sodnik na Okrajnem sodišču v Ljutomeru Gorazd Tivadar je bil v zadnjih dveh letih dvakrat tarča napada istega storilca. Leta 2020 ga je storilec fizično napadel in ga poškodoval, 18. januarja letos pa je isti storilec na parkirišču pred sodno zgradbo vsem na očeh s kladivom povsem uničil obe vetrobranski stekli na sodnikovem osebnem vozilu. Oba napada sta bila po navedbah Slovenskega sodniškega društva povezana z njegovim sodniškim delom.

Januarski napad je bil tudi povod za sestanek več pristojnih s področja pravosodja, ki je v četrtek potekal na na vrhovnem sodišču. Sogovorniki so iskali rešitve in možne nadgradnje doslej veljavnih ukrepov in pristojnosti glede vprašanja varnosti sodnikov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!