Zaradi eksplozije na avtobusni postaji v Celju ovadili fizično in pravno osebo

Črna kronika 21. Okt. 202114:141 komentar
Delite:
Avtobusna postaja Celje
Foto: PU Celje

Celjski policisti so kazensko ovadili 64-letnega moškega in podjetje, ki je pristojno za izvajanje kontrole omrežja zemeljskega plina, kjer je v začetku leta prišlo do močne eksplozije.

V začetku letošnjega leta je na Avtobusni postaji v Celju prišlo do eksplozije, v kateri so bile poškodovane tri osebe.

Ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije PU Celje, preiskovalna sodnica in državna tožilka so z ogledom kraja, zbiranjem obvestil in pridobitvijo strokovnih mnenj ugotovili, da je do eksplozije in požara prišlo v pritličnih prostorih avtobusne postaje, natančneje v prostoru, kjer je nameščena elektro omarica, kjer je zagorelo. Vzrok za nastanek požara in eksplozije je bilo nenadzorovano uhajanje zemeljskega plina iz jeklene cevi z nameščenim elektromagnetnim ventilom, v betonskem jašku med avtobusno postajo in Mariborsko cesto, so sporočili s PU Celje.

Eksplozija močno poškodovala pritličje stavbe

V eksploziji so bile lažje poškodovane tri osebe, prav tako pa so bili močno poškodovani pritlični prostori stavbe.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja so celjski policisti zato konec preteklega meseca kazensko ovadili 64-letnega moškega, ki je v podjetju, ki je pristojno za izvajanje dejavnosti sistemskega operaterja distribucijskega omrežja zemeljskega plina, pristojen in odgovoren za dosledno izvajanje periodične sistematične kontrole distribucijskega omrežja zemeljskega plina v jašku, v neposredni bližini avtobusne postaje.

64-letnik je osumljen storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti, saj ni zagotovil obratovalne zanesljivosti delovanja distribucijskega omrežja zemeljskega plina in plinovodnih naprav, s čimer je bila ogrožena splošna varnosti ljudi in premoženja ter okolja, so še sporočili s PU Celje. Posameznika in pravno osebo so kazensko ovadili zaradi suma storitve povzročitev splošne nevarnosti. Za omenjeno kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen do petih let.

Komentari

Vaš komentar