Zaradi strele zagorelo na Kobariškem

Črna kronika 26. Jul 202212:59 > 14:51 0 komentarjev
PGD Kobarid

Zgodaj zjutraj je zagorelo na težko dostopnem pobočju Matajurja. Požar, ki ga je najverjetneje zanetila strela, je po posredovanju vojaškega helikopterja pod nadzorom.

Na pobočju Matajurja je okoli 4. ure predvidoma strela med nevihto zanetila požar. Gori na zelo strmem in neprehodnem terenu, je za STA povedal poveljnik štaba Civilne zaščite (CZ) Občine Kobarid Aleksander Vončina. Po 10. uri je na kraj požara prišel vojaški helikopter, tako da je požar že pod nadzorom.

Pri gašenju sodelujejo gasilci prostovoljnih gasilskih društev (PGD) Breginj in Kobarid. V pripravljenosti pa so tudi gasilci iz Bovca in Tolmina.

“Na območju požara je precej skalovja, tam je popolnoma neprehoden teren. Gasilci so se takoj odzvali, ko je bil opažen požar, vendar so pričakovali, da ga bo dež pogasil,” je nočno dogajanje opisal Vončina. Ker se to ni zgodilo, so v jutranjih urah zaprosili za pomoč helikopterja.

Helikopter, ki je prišel okrog 10. ure, zajema vodo v rekah Nadiža in Soča.

“Požar je že skoraj pogašen, saj je bilo posredovanje helikopterja učinkovito. V primeru vetra pa bi se požar lahko ponovno razplamtel,” je še povedal Vončina, ki si je v spremstvu kobariškega župana Marka Matajurca ogledal dogajanje.

Vončina je povedal še, da je gorelo na približno hektar in pol do dveh hektarov velikem območju, kjer raste le trava, nekaj podrasti in posamezna drevesa.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!