Aretirali moška zaradi suma kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost

policija
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Ljubljanski policisti so v sredo zjutraj zaradi suma kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost odvzeli prostost dvema državljanoma Maroka. Do dogodka je, tako policija, prišlo na območju Tabora v Ljubljani, kjer je neznana oseba na eni izmed zelenic na tleh zadrževala žensko, nato pa v družbi s še eno osebo zbežala s kraja.

Kot sporočajo s Policijske uprave Ljubljana, so bili v sredo zjutraj, nekaj po 7. uri, obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost na območju Tabora v Ljubljani. Na kraj dogodka so napotili več patrulj, policisti pa so takoj pričeli z intenzivnim zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka in aktivnostmi za prijetje osumljenca.

Na podlagi podanega opisa so v bližini prijeli 26-letnega državljana Maroka, ki mu je bila zaradi suma storitve kaznivega dejanja iz poglavja zoper spolno nedotakljivost odvzeta prostost. Prav tako so odvzeli prostost 23-letnemu državljanu Maroka, ki ga sumijo pomoči pri dejanju.

Podrobnosti o kaznivem dejanju zaradi preprečitve ponovne viktimizacije žrtve in interesa preiskave, ki še intenzivno poteka, ne morejo pojasnjevati, bo pa o vseh okoliščinah in ugotovitvah obveščeno pristojno državno tožilstvo.