Ženska iz okolice Zagreba umrla, ko je čakala reševalce, sin jim je nato grozil

Črna kronika 27. Apr 202317:24 1 komentar
Ambulanta
Fotografija je simbolična (PROFIMEDIA)

Moški iz okolice Zagreba, čigar mati je umrla med čakanjem na zdravniško pomoč, je grozil reševalcem, ki so se odzvali klicu na pomoč.

V bližini Zagreba se je v zgodnjih jutranjih urah odvil incident, katerega okoliščine je preverjala tudi zagrebška policija. Moški, čigar mati je zaradi hudega zdravstvenega zapleta potrebovala pomoč ekipe nujne medicinske pomoči, je s smrtjo grozil reševalcem, poroča hrvaški Dnevnik.hr.

Incident se je zgodil okoli pol petih zjutraj v Kašini, ki leži blizu hrvaške prestolnice. Ker je njegova mati potrebovala zdravniško pomoč – bolelo jo je v prsih in težko je dihala –, je moški poklical reševalce. Da so prispeli do hiše, so po informacijah Dnevnik.hr potrebovali 40 minut, v tem času pa je ženska umrla.

Ker naj bi  čakala predolgo, je moški reševalcem začel groziti. Ko so jo začeli oživljati in je voznik rešilca odšel do vozila po torbo za reanimacijo, se mu je ob vrnitvi zazdelo, da ima moški v roki pištolo. Potencialni nevarnosti se je nato reševalna ekipa izognila tako, da je preminulo žensko odpeljala v bolnišnico.

Dogodek so reševalci prijavili policiji, navaja Dnevnik.hr. V zagrebški bolnišnici so za medij sicer potrdili le, da so bili njihovi reševalci na terenu.

Dnevnik.hr je neuradno izvedel še, da je policija na domu moškega našla pištolo, ki jo je imel v lasti zakonito. Ob prihodu policistov naj bi bila pištola pravilno zaklenjena v posebni omari, policisti pa naj ne bi zaznali elementov kaznivega dejanja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje