Znane nove podrobnosti po najdbi trupla, ki je včeraj šokiralo Trst

Črna kronika 25. Sep 202312:02 > 17:31
Truplo moškega v bližini Trsta
Foto: @Krazy9Kat/X

V nedeljo so ob hitri cesti pri Trstu proti Miljam delavci komunalnega podjetja po naključju našli truplo moškega, ki je bilo privezano na ograjo. Na prvi pogled je truplo kazalo znake mučenja, so poročali tržaški mediji in ugibali, ali je šlo za brutalen umor, truplo pa na vidnem mestu zato, da bi bilo v opomin še drugim. Moški je imel namreč zakrite oči, zvezane roke in noge ter številne poškodbe po telesu. A dan pozneje je znanih nekaj več podrobnosti, ki dopuščajo še eno teorijo. Preiskovalci pa, da bi to skrivnostno smrt dokončno razvozlali, stavijo zlasti na pregled posnetkov varnostnih kamer ob cesti, ki pelje tudi proti Sloveniji.

Trst z okolico je v nedeljo naravnost šokiralo truplo, ki je bilo ob hitri cesti pri Trstu privezano na varnostno ograjo. Truplo so po naključju našli komunalni delavci. Pokojni moški je imel po telesu številne poškodbe, ki so dajale vtis, da so ga pred smrtjo brutalno mučili. Roke je imel zvezane z vrvjo, noge z lepilnim trakom, zakrite je imel tudi oči.

Prav zato so tržaški mediji v nedeljo ugibali, ali gre morda za brutalen mafijski umor, kakršnega na severu Italije sicer ne vidijo pogosto. Ugibali so tudi, da so morilci truplo ob cesti pustili namerno, da bi bilo v opomin še komu. Lahko bi ga namreč odvrgli v bližnje grmičevje ali bližnjo strugo, kjer bi ga bilo veliko težje najti.

Preiskovalci so zdaj na delu brez predaha in dan kasneje je že znanih nekaj novih podrobnosti, ki poleg tega, da je šlo za brutalen umor in da je moškega pred smrtjo nekdo mučil, zdaj dopuščajo še eno možnost.

Truplo moškega v bližini Trsta
Foto: @FrancoScarsell2/X

Na truplu moškega, ki je bil star med 40 in 50 let, so namreč našli tudi zapiske v dveh jezikih in izrezke iz časopisov, ki, kot danes poročajo tržaški mediji, karabinjerje napeljujejo tudi na možnost, da je šlo za samomor. Kakšna je bila vsebina teh zapiskov in izrezkov, uradno še ni znano, a preiskovalci tudi teorije o brutalnem umoru še niso izključili, zlasti zaradi poškodb na telesu.

Preiskovalci zdaj stavijo predvsem na pregled posnetkov iz varnostnih kamer ob tej cesti, kjer so truplo našli, saj bi prav ti lahko odgovorili na vprašanje, kako se je truplo tam znašlo, ali ga je kdo odvrgel, in če ga je, v katero smer se je nato odpeljal. Ta hitra cesta pelje tudi proti Sloveniji.

Policija pozneje sporočila, da je šlo najverjetneje za samomor

V ponedeljek popoldne je italijanska policija sporočila, da je moški najverjetneje storil samomor.

Šlo naj bi za 55-letnega iranskega državljana, pri čemer morajo njegovo dejansko identiteto še potrditi. Rojen naj bi bil v Teheranu, po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa pa je v zadnjih mesecih živel na ulicah Trsta. Umrl naj bi 36 do 48 ur pred odkritjem njegovega trupla.

Moški je bil brez osebnih dokumentov, pri sebi pa je imel več listov in zapiskov v italijanščini ter drugih jezikih, med temi zdravniško potrdilo zdravnika humanitarne organizacije DONK z diagnozo anksiozno-depresivne motnje ter potrebe po psihiatričnem pregledu. Oblečen je bil v rjave hlače in srajco, pod njo pa imel belo majico z napisom Live to ride, je na spletni strani poročal Primorski dnevnik.

Preiskovalci so na delu, prav tako forenziki, da bi ugotovili, ali gre za okruten umor ali pa za samomor. Tožilstvo je pojasnilo, da sodni zdravnik na truplu razen posledic obešenja ni opazil znakov nasilja, kaj več pa bo povedala obdukcija, navaja časnik.