Ob hitri cesti pri Trstu nekdo na ograjo privezal truplo z vidnimi znaki mučenja

Svet 24. Sep 202314:41 1 komentar
Italijanska policija
PROFIMEDIA

Ob hitri cesti pri Trstu v smeri proti Miljam so davi na ograji odkrili privezano truplo moškega. Truplo je imelo zakrite oči in zvezane noge ter številne poškodbe in znake mučenja, poročajo lokalni mediji. Primer preiskuje državno tožilstvo v Trstu.

Truplo moškega so po naključju odkrili delavci italijanskega cestnega podjetja Anas, ki so na odseku opravljali vzdrževalna dela. Gre za moškega, domnevno starega med 40 in 50 let.

Umrli moški je imel okoli vratu privezano vrv, zakrite oči, zvezane noge, na glavi pa številne poškodbe, med drugim ureznine in ožganine ter poškodbe, ki so najverjetneje posledice močnih udarcev. Najden je bil privezan ob varnostno ograjo, noge je imel zvezane z lepilnim trakom. Oblečen je bi v črno majico in kaki hlače.

Po pisanju spletnega medija Triesteprima naj bi moški umrl drugje, njegovo truplo pa naj bi nato neznanci pustili ob hitri cesti. Tržaški dnevnik Il Piccolo na svoji spletni strani piše, da so moškega domnevno umorili in ga pustili ob cesti nekomu v svarilo ali opomin.

Morilec ali morilci bi lahko namreč truplo odvrgli tudi v bližnjo strugo, ker tega niso storili in so ga pustili na bolj vidnem mestu, pristojni menijo, da je bilo to opozorilo še komu.

Prav tako pristojni menijo, da je bilo truplo moškega na mestu, kjer so ga našli, že nekaj dni. Ni še jasno, ali gre za italijanskega ali tujega državljana.

Ekipa dežurnih preiskovalcev preverja tudi spletne kamere, po cesti, ob kateri je bilo truplo najdeno, je namreč mogoče v vsega nekaj minutah zapustiti Italijo, in sicer v smeri Slovenije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje