Znane podrobnosti streljanja na območju Slovenske Bistrice

Policijska uniforma
Policijska uniforma (

Trije moški so se najprej začeli prepirati, spor pa je privedel do streljanja.

V nedeljo okoli 20. ure so bili policisti v Slovenski Bistrici obveščeni, da so občani Oplotnice zaslišali več strelov.

Policisti so po prihodu na kraj dogodka ugotovili, da so se trije moški v kraju Okoška Gora zapletli v strelski obračun. Višji samostojni policijski inšpektor Matej Harb je na današnji novinarski konferenci povedal, da policijska preiskava na območju še vedno poteka.

Zaenkrat so policisti ugotovili, da se je spor med tremi moškimi začel verbalno, nato pa med dvema eskaliral v strelski obračun. Zaradi poškodb s strelnim orožjem je umrl 58-letni strelec, še en moški pa je bil ranjen. 50-letnika so včeraj odpeljali v UKC Maribor, kjer ostaja na zdravljenju. Ni v smrtni nevarnosti, je dodal Harb.

61-letnik, ki je bil v spor prav tako vpleten, ni med osumljenimi. Policija ga je zato po zaslišanju spustila na prostost. Motiv za spor med tremi moškimi ostaja neznanka.

Policijski inšpektor je tudi potrdil, da trije moški po njihovih informacijah v preteklosti niso bili pred obravnavani zaradi prekrškov, povezanih za nasiljem. Udeleženci verbalnega spora, ki je prerastlo v streljanje, do sedaj niso bili predkaznovani, prav tako policiji niso bili poznani kot storilci kaznivih dejanj ali prekrškov iz področja nasilja.”

Strelski obračun zaenkrat obravnavajo kot kaznivo dejanje poskusa umora in poškodovanja s strelnim orožjem. Ko bodo policisti zaključili z zbiranjem obvestil in preiskavo, bodo z izsledki seznanili okrožno državno tožilstvo. Ogled kraja sta včeraj opravili tudi dežurna državna sodnica in tožilka.