Žrtev stampeda na koncertu Travisa Scotta tudi devetletni deček

Črna kronika 15. Nov 202109:31 > 09:39 0 komentarjev
Travis Scott
PROFIMEDIA

Koncert raperja Travisa Scotta, na katerem sta zavladala panika in prerivanje, je zahteval deseto smrtno žrtev. Po več kot tednu dni v umetni komi je življenje izgubil še devetletni deček.

Koncert znanega raperja Travisa Scotta, med katerim je vzniknila panika in se je v občinstvu zgodil stampedo, je zahteval deseto smrtno žrtev. Po več kot tednu dni v umetni komi je umrl še devetletni deček Ezra Blount, so po navedbah britanskega BBC sporočili odvetniki njegovih svojcev.

Deček Ezra je tako najmlajša žrtev raperjevega koncerta v sklopu festivala Astroworld v Houstonu v Teksasu 5. novembra. Vse osebe, ki so v stampedu med koncertom umrle, so bile mlajše od 28 let. Medtem ko je umrlo deset ljudi, pa je bilo poškodovanih veliko več. Ti zdaj množično tožijo organizatorje dogodka.

“Ezrova smrt je srce parajoča,” je po navedbah BBC povedal zastopnik žrtev koncerta Ben Crump. Kot je pred tem v intervjuju za lokalni novičarski medij ABC13 povedal Ezrov oče Treston Blount, na izgubo otroka ni pripravljen. Deček se je po njegovih besedah hudo poškodoval po tem, ko je sam izgubil zavest.

Raper Travis Scott je dogajanje na koncertu skrušeno obžaloval. Po njem so se obenem vsule kritike, saj je, kot smo že pisali, koncert nadaljeval še 40 minut po tem, ko so policisti in gasilci že posredovali zaradi incidenta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!