Župan Kočevja za N1: Jutri bo običajen delovni dan

Črna kronika 12. Maj 202212:36 > 14:53 0 komentarjev

Župan občine Kočevje Vladimir Prebilič je za N1 povedal, da se trenutno izvajajo meritve, ki bodo v naslednjih nekaj urah pokazale, kakšne so vrednosti morebitnih zdravju škodljivih snovi v zraku. "Prepričan sem, da bodo te meritve pokazale, da v okolje ni bilo izpuščenih nobenih takšnih snovi, ki bi škodovale zdravju ljudi," je dejal Prebilič in dodal, da k temu nekoliko pripomore tudi veter, ki je razredčil koncentracije nad mestom. Kot smo poročali, meritve izvaja Agencija RS za okolje in ekološki laboratorij z mobilno enoto uprave za zaščito in reševanje.

Do izsledkov meritev sicer še vedno velja navodilo, naj se ljudje, če to ni potrebno, ne zadržujejo na prostem, je še poudaril župan.

Povedal je tudi, da so skrbi glede morebitne onesnaženosti vode odveč, saj so zajetja pitne vode približno 15 kilometrov stran od kraja nesreče. “Voda je pitna,” je zagotovil.

Prebilič se je ob tem zahvalil vsem, ki so se “bliskovito” hitro odzvali na nesrečo in tako kar najbolj zajezili morebitno dodatno škodo. Zagotovil je, da so razmere trenutno pod nadzorom. Kot je še dejal, bo jutri običajen delovni dan, tudi vrtci in šole bodo odprti kot običajno.

Kot je znano, je okrog 8. ure zjutraj v tovarni Melamin v središču Kočevja odjeknila močna eksplozija, v nesreči pa je bilo poškodovanih več kot 20 ljudi. Več o tem si lahko preberete tukaj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!