Festivalsko poletje doseglo tudi Mursko Soboto

Kultura 24. Jun 202210:28 > 10:40 0 komentarjev
soboški dnevi, murska sobota
Žiga Živulovič jr./BOBO

V Murski Soboti se bodo danes ob 19. uri s slovesnostjo ob dnevu državnosti v mestnem središču začeli letošnji Soboški dnevi, nadaljevali pa s koncertom skupine Dubioza Kolektiv in predskupine Leni Kravac pri Soboškem jezeru. Festival bo na različnih prizoriščih potekal do 30. junija.

Soboški dnevi bodo tako po dveh letih omejitvenih ukrepov spet na polno zaživeli, nastopali bodo številni glasbeniki, gledališki umetniki ter plesalci iz Slovenije in tujine. V soboto dopoldne bo zabava za mlade in mlade po srcu v Igrivi ulici, zvečer pa tradicionalni koncert Simfoničnega orkestra Slovenskega narodnega gledališča Maribor Operna noč ter nastop skupine Koala Voice.

V nedeljo bo mlade razveseljeval mini cirkus Buffeto, malo večje pa skupini Joker Out in MI2. Do četrtka se bo zvrstile predstave stand-upa, koncert klasične glasbe godalnega kvarteta Tartini, nastopi skupin iz Argentine, Čila, Brazilije in Filipinov v okviru folklornega festivala Folkart ter koncert klasične glasbe Leonarda Kobala.

Del festivala je tudi Igrivi park med 27. in 30. junijem, ki bo povezoval in skrbel za aktivno preživljanje prostega časa mladostnikov, staršev ter naključnih mimoidočih pod krošnjami soboškega parka med 10.30 in 12.30.

Soboški dnevi so prireditev občine, vse prireditve oziroma nastopi so brezplačni, razen letos uvedene simbolične vstopnine za koncert skupine Dubioza Kolektiv.

Na slovesnosti ob dnevu državnosti bodo nastopili Društvo harmonikarjev Murska Sobota, Murska Percussion Ensemble in združeni pevski zbori osnovnih šol iz soboške občine.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!