Invazija slovenskih stripov v nemški prestolnici

Kultura 06. Maj 202409:50 0 komentarjev
Prodajna razstava Stripburger
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Slovenska stripovska ustvarjalnost se bo ta teden predstavila v nemški prestolnici na festivalu Comic Invasion Berlin. V četrtek bodo v stripovski knjižnici Renate predstavili revijo Stripburger in njeno 30-letno zgodovino neodvisne produkcije, konec tedna pa se bo Stripburger predstavil še na stripovskem sejmu v Muzeju komunikacij.

Stripovski festival Comic Invasion Berlin, ki v nemški prestolnici poteka od leta 2012, zadnjih šest let gostuje v tamkajšnjem Muzeju komunikacij. Poleg dvodnevnega festivalskega dogajanja s stripovskim sejmom se v tednu pred festivalskim koncem tedna zvrstijo še dogodki pestrega satelitskega programa na različnih mestnih prizoriščih, so zapisali v Stripburgerju.

Na festivalu se predstavlja tudi revija Stripburger s svojimi izdajami, ki so že od srede aprila na ogled v izložbi legendarne neodvisne stripovske knjižnice Renate. Med izdajami posebno mesto zavzema jubilejna stripovska antologija Dirty Thirty, ki je izšla ob 30-letnici izhajanja revije. V četrtek pa se bo Stripburger predstavil na posebnem dogodku, kjer bo prikazal svojo produkcijo in zgodovino slovenske neodvisne stripovske ustvarjalnosti.

V soboto in nedeljo bo izbor Stripburgerjevih najnovejših izdaj na ogled in na prodaj na stripovskem sejmu v Muzeju komunikacij, na katerem se bo sicer predstavilo več kot 90 različnih stripovskih avtorjev, kolektivov in založb.

Slovensko stripovsko umetnost bo v Berlinu predstavila članica uredništva in stripovska kritičarka Katja Štesl, na sejmu pa se ji bo pridružila še vizualna umetnica Neža Jurman, ki deluje pod umetniškim imenom Nez Pez ter živi in ustvarja med Ljubljano in Berlinom, so še sporočili iz Stripburgerja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!