Na prodaj so prostori Kina Bežigrad: “Ena izmed zadnjih klasičnih kinodvoran”

Kultura 27. Okt 202310:01 0 komentarjev
Kino Bežigrad
Kino Bežigrad (Foto: Borut Živulović/BOBO)

Na spletnem portalu nepremičnine.net je objavljen oglas, da prodajajo prostore, v katerih je Kino Gledališče Bežigrad. To je poleg Kinodvora še zadnji kino v središču mesta, poroča današnji Dnevnik. V podjetju KG 4Ljubljana, ki upravlja kino od leta 2015, sicer pravijo, da bo kino na tem mestu obratoval tudi v primeru prodaje nepremičnine, v kateri je.

Na portalu nepremičnine.net je objavljen oglas za “poslovni prostor za storitve” za Bežigradom v Ljubljani. Na prodaj je 853 kvadratnih metrov z izklicno ceno 690.000 evrov. V površino sta poleg kinodvorane z 247 sedeži vključeni še klet v izmeri več kot sto kvadratnih metrov in vstopna avla, v kateri je gostinski obrat. Poslopje je sicer del kompleksa soseske Plave lagune.

V oglasu je po poročanju časnika izpostavljeno, da ima kupec z nepremičnino dve možnosti. Prva je, da gre investitor v naložbo z obstoječimi najemniki, oglas pa omenja tudi različne poslovne možnosti objekta. “Velika dvorana in gostinski lokal omogočata prilagodljivost za različne poslovne ideje,” piše v oglasu.

“Kino Bežigrad je najemnik prostora z dolgoročno pogodbo, kar pomeni, da kino obratuje tudi v primeru prodaje nepremičnine, v kateri domuje. Tako da zagotovo ostajamo in se veselimo vseh prihajajočih filmskih uspešnic,” so za Dnevnik odgovorili iz podjetja KG 4Ljubljana, ki upravlja kino od leta 2015. Dodali so, da so leta 2020 podpisali pogodbo za deset let, kar pomeni, da imajo zagotovljeno delovanje do leta 2030. Trenutna ekipa vodi Kino Bežigrad od pomladi 2015.

Najemniki so za N1 na vprašanje, ali jih zanima nakup, odgovorili, da trenutno ne, da pa so jih lastniki obvestili o prodaji.

“Naj povemo, da se je lastnik v času našega delovanja že enkrat zamenjal, le da takrat informacija ni prišla v javnost. Tako da bi radi pomirili naše obiskovalce – ostajamo,” nam je v pogovoru dejala vodja odnosov z javnostjo v kinu Bežigrad Nuša Gril.

Kino Bežigrad
Kino Bežigrad (Foto: Borut Živulović/BOBO)

Poslopje, v katerem ima kino prostore, je v lasti podjetja IGS Plus, d. o. o., so za časnik potrdili v podjetju, vendar razlogov za prodajo niso komentirali. Oglas je objavljen že mesec dni, v tem času pa naj bi imeli že nekaj ogledov zainteresiranih kupcev.

“Zagotovo ena izmed zadnjih klasičnih mestnih kinodvoran”

Naslednji mesec bo v Kinu Bežigrad gostoval tudi Ljubljanski mednarodni filmski festival Liffe.

Programski direktor festivala Liffe Simon Popek je za časnik povedal: “Zadnjih nekaj let v kinu gostujemo tudi s festivalom Liffe in gotovo je to ena izmed zadnjih klasičnih mestnih kinodvoran, ki ima toliko večji pomen, odkar so zaprli druge dvorane. Ne vem sicer, kaj je ozadje prodaje, ampak močno upam, da bo kino na tem mestu ostal. Dvorana je odlična za festival, sploh s tehničnega vidika.”

Plava laguna, v kateri ima kino prostore, je bila zgrajena leta 1973. Kino Bežigrad je začel delovati marca 1980. Po prenovi leta 1995 je veljal za kinodvorano z najboljšim zvokom v Ljubljani.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!