Netflix v napovedniku filma, ki se dogaja na Hrvaškem, uporabil prizor Pirana

Kultura 13. Mar 202311:50 0 komentarjev
posnetek zaslona/Faraway/Netflix

V napovedniku Netflixovega novega filma, ki se dogaja na enem od hrvaških otokov, so tudi kadri slovenskega turističnega bisera – Pirana.

Pred nekaj dnevi se je na Netflixu začel vrteti novi film nemške režiserke Vanesse Jopp z naslovom Faraway (Daleč, op. a.). V romantični komediji, ki so jo snemali leta 2021 na hrvaških otokih Šolta in Brač, spremljamo Zeynep, nesrečno Nemko hrvaško-turških korenin v srednjih letih, ki “pobegne” na Hrvaško, kjer je od mame podedovala hišo, v upanju, da se bo tam znova postavila na noge.

V idilični kamniti hiši jo dočaka Josip, ki ga igra eden najuspešnejših hrvaških igralcev Goran Bogdan. Leta 2020 je bil nominiran za nagrado Evropske filmske industrije oz. “evropskega oskarja” z vlogo v filmu Oče. V minulem desetletju ste ga lahko opazili tudi v seriji Fargo v produkciji HBO ali priljubljeni seriji Sence nad Balkanom.

Film, ki je poln duhovitih prizorov, obarvanih z “balkanskim” humorjem in goloto, je postregel tudi z očarljivimi prizori hrvaške obale. V napovedniku filma pa smo ob prizorih hrvaške obale opazili tudi posnetek Pirana v sončnem zahodu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!