Nove obtožbe na račun znanega filmskega režiserja

Kultura 22. Feb 202416:22 0 komentarjev
Benoit Jacquot
Benoit Jacquot (Foto: PROFIMEDIA)

Isild Le Besco je kot druga francoska igralka izrekla obtožbe na račun znanega filmskega režiserja Benoita Jacquota. Kot je danes povedala za francoske medije, je imel režiser "uničujoč vpliv" nanjo v njunem razmerju, ki se je začelo, ko je sama imela 16 let, režiser pa 52 let. Danes 77-letni Jacquot je njene obtožbe na svoj račun že zavrnil.

Isild Le Besco se je oglasila potem, ko je igralka Judith Godreche v začetku meseca vložila kazensko ovadbo proti režiserju zaradi domnevnega posilstva mladoletnice.

Danes 41-letna Le Besco je razkrila, da je bil njen odnos z Benoitom Jacquotom “destruktiven, da je v razmerju izgubila samo sebe” in da je bilo v razmerju veliko “psihičnega nasilja”. Njen odvetnik Benjamin Chouai je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal, da igralka razmišlja o vložitvi kazenske ovadbe.

Le Besco, ki je pri 16 letih igrala v Jacquotovem filmu Sade iz leta 2000 o razvpitem markizu de Sadu, je dejala, da jo je razmerje zaznamovalo tudi za naprej. “Pozneje sem z drugimi moškimi doživela še hujše stvari, ker sem bila pripravljena potlačiti samo sebe za nekoga drugega,” je še povedala.

Isild Le Besco in Benoit Jacquot
Isild Le Besco in Benoit Jacquot (Foto: PROFIMEDIA)

51-letna igralka Godreche je v začetku meseca vložila kazensko ovadbo, v kateri je uglednega režiserja obtožila, da jo je posilil, ko je bila z njim v razmerju. To se je začelo, ko je bila sama stara 14 let, Jacquot pa je bil starejši od nje 25 let. Jacquot je prav tako zavrnil tudi te obtožbe. Bo pa Godreche naslednji teden pričala na zaslišanju v francoskem senatu.

Francosko kinematografijo že dlje časa pretresajo obtožbe o seksizmu in spolnih zlorabah, ki naj bi se v filmskem svetu dogajale več desetletij. V središču teh obtožb se je znašel danes 75-letni filmski igralec in ikona francoskega filma Gerard Depardieu. Igralec je obtožen posilstva in se sooča tudi z več kot desetimi obtožbami spolnega napada ali nadlegovanja. Po navedbah njegovega odvetnika igralec “odločno zavrača vse obtožbe na svoj račun”, še poroča AFP.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!