Prihaja novi album rokerskih legend: Če nam ne bi bil všeč, ga ne bi izdali

Kultura 06. Sep 202317:26
Rolling Stones na predstavitvi albuma
PROFIMEDIA

Pred oboževalci skupine Rolling Stones so veseli dnevi. Čez dober mesec bodo lahko prvič po 18 letih uživali v pošiljki povsem novih skladb legendarnih rockerjev. Ducat skladb bo izšlo na albumu Hackney Diamonds, ki bo prvi po smrti bobnarja in ustanovnega člana Charlieja Wattsa.

Čez dober mesec dni bodo glasbeni navdušenci lahko uživali v novem albumu kultne zasedbe Rolling Stones. 20. oktobra bo namreč izšel njihov že 24. album, ki bo nosil ime Hackney Diamonds. Skupina, ki na svetovnih odrih kraljuje že 61 let, bo tako po 18 letih znova izdala album s povsem novimi skladbami.

Na današnjem promocijskem dogodku v Londonu so zimzeleni Mick Jagger, Ronnie Wood in Keith Richards napovedali album z 12 skladbami, ki so že posnete. Na dveh bodo lahko oboževalci slišali tudi pokojnega bobnarja Charlieja Wattsa, ki je umrl pred dvema letoma. Posneti sta bili namreč že leta 2019.

Frontman skupine, ki je julija dopolnil 80 let, Mick Jagger, je zbranim v Londonu povedal, da so s projektom Hackney Diamonds zadovoljni. “Tega albuma ne bi izdali, če nam ne bi bil res všeč,” je komentiral in izrazil upanje, da bodo navdušenje delili tudi oboževalci. Ti lahko za pokušino že prisluhnejo singlu Angry, ki so ga na dogodku prav danes premierno predvajali.

Ponovni povratek v studio je bil poseben tudi za kitarista Keitha Richardsa, ki je ustvarjanje albumov in igranje na turnejah opisal kot sveti gral glasbenikov. “V studiu se fantje zberejo in si lahko nemoteno podajajo ideje. To je odličen kraj za skupino,” je vzdušje v studiu opisal Richards. Tudi on upa, da bodo nove skladbe všeč glasbenim navdušencem. “Za zdaj lahko le držimo pesti,” njegove besede povzema Sky News.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.