Skupina Foo Fighters začenja svojo prvo koncertno turnejo z novim bobnarjem

Kultura 24. Maj 202308:34 0 komentarjev
Josh Freese. (Foto: PROFIMEDIA)

Skupina Foo Fighters je nedavno predstavila Josha Freesa kot novega bobnarja na svoji novi turneji, ki jo začenja prav danes. Virtualni nastop skupine z novim bobnarjem je bil več kot leto dni po smrti dolgoletnega bobnarja skupine Taylorja Hawkinsa.

50-letni Josh Freese je izkušeni glasbenik, ki je med drugim bobnal za Nine Inch Nails, Stinga, Weezer in druge znane izvajalce.

Nedavni dogodek ni bil prvi nastop skupine Foo Fighters v živo po smrti dolgoletnega bobnarja skupine Taylorja Hawkinsa. Septembra lani je skupina nastopila na dveh koncertih v čast preminulemu bobnarju. Takrat ga je na bobnih nadomestil najstniški sin Shane in občinstvo spravil v jok.

“Ko se poslovimo od najtežjega in najbolj tragičnega leta, ki ga je naša skupina kdajkoli poznala, se spomnimo, kako hvaležni smo za ljudi, ki jih imamo radi in jih najbolj cenimo, in za ljubljene osebe, ki jih ni več med nami,” so Foo Fighters decembra zapisali v izjavi. “Brez Taylorja ne bi nikoli postali skupina, kakršna smo – in brez Taylorja vemo, da bomo v prihodnje drugačna skupina,” so še objavili.

Taylor Hawkins.
Taylor Hawkins. (Foto: PROFIMEDIA)

Skupina Foo Fighters danes začenja prvo koncertno turnejo po Hawkinsovi smrti. Bobnar je umrl marca 2022 v starosti 50 let med turnejo skupine v Južni Ameriki. Hawkinsa so našli mrtvega v hotelski sobi v kolumbijski prestolnici Bogota, skupina pa je po tem dogodku odpovedala vse nastope na turneji.

Najnovejša turneja skupine se začenja v New Hampshiru z že razprodanim koncertom in se bo končala oktobra letos v Teksasu. V tem obdobju naj bi Foo Fighters nastopili tudi na dveh kalifornijskih glasbenih festivalih: Outside Lands v San Franciscu in Ohana Festival v Dana Pointu, je poročala nemška tiskovna agencija dpa. Vstopnice za turnejo so bile v prodaji kmalu potem, ko so Foo Fighters objavili načrte za izdajo svojega 11. studijskega albuma But Here We Are, ki bo izšel junija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!