V Cerknem se bo drevi začel vsakoletni jazzovski festival

Kultura 16. Maj 202415:35 0 komentarjev
Foto: Žiga Živulović/BOBO

V organizaciji Zavoda Jazz Cerkno se bo danes začel 29. festival Jazz Cerkno, na katerem se bo do 18. maja zvrstilo deset koncertov jazzovskih glasbenikov in glasbenic iz devetih držav. Kot je značilno za festival, bodo tudi tokrat s festivalskih odrov odmevala druženja jazza s številnimi drugimi žanri.

Jazz se bo prepletel z različnimi drugimi zvrstmi, od eksperimentalne in avantgardne elektronike, prek filmskih godb in podobne minimalistične glasbe, do navdihnjenega free jazza in tradicionalne godbe drugih narodov.

Kot je napovedal Simon Kenda, direktor festivala, bodo v Cerknem od danes, do sobote, nastopili: Resnik / Šalamon / Formanek / Ber Quartet, Jones Jones, A.G.A.T., The Elephant, Radian, Ill Considered, Jasna Jovićević, Rok Zalokar ZHLEHTET, Sofia Jernberg & Alexander Hawkins MUSHO ter Darius Jones Trio.

Poleg glavnega programa so organizatorji pripravili še pester nabor dogodkov v okviru spremljevalnega programa. “Letos se bodo udeleženci festivala lahko udeležili šestih dogodkov, ki domiselno dopolnjujejo in zaokrožajo koncept glavnega programa. Spremljevalni program ponuja dodatne koncerte, glasbeno delavnico, zvočni sprehod in predstavitev jazzovske knjige. Vsi spremljevalni dogodki so brezplačni,” je poudaril Kenda.

Kot so še sporočili iz Zavoda Jazz Cerkno bo prizorišče na Starem placu v Cerknem v celoti pokrito in ogrevano.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!