V Logatcu bo poletne večere tudi letos popestril glasbeni festival

Kultura 18. Jun 202316:26 0 komentarjev
orkester Cantabile
Orkester Cantabile (Foto: Marko Alpner)

Poletje v Logatcu bo tudi letos popestril dvotedenski glasbeni festival, na katerem bodo nastopili slovenski in tuji ustvarjalci.

V Logatcu bo tudi letos potekal poletni glasbeni festival, ki se bo začel 25. junija in bo trajal do 9. julija. V sklopu festivala se bodo zvrstili glasbeni dogodki, nastopili bodo ustvarjalci iz Slovenije in Izraela, so navedli organizatorji festivala.

Festival bo otvorila Praznična operna noč, na kateri bodo poleg Simfoničnega orkestra Cantabile nastopili tudi solisti Lena Pupis, Rebeka Pregelj, Ana Plahutnik, Žiga Lakner, Peter Grdadolnik ter citrar Tomaž Plahutnik.

Kot so zapisali organizatorji, bo eden od vrhuncev festivala izraelski večer, na katerem bo nastopil Mladinski simfonični orkester Ranana, ki vključuje 60 mladih glasbenikov, med katerimi so prenekateri prejemniki nagrad z nacionalnih in mednarodnih tekmovanj. Poleg orkestra bo občinstvo imelo priložnost prisluhniti tudi pevskemu zboru Inbar, ki je bil ustanovljen kot uradni zbor glasbenega centra Ranana Pais in mesta Ranana.

“Logaški poletni glasbeni festival se vsako leto razvija in nadgrajuje ter pomembno vpliva na kulturno življenje v Sloveniji, vsako leto si dogodke ogleda ogromno obiskovalcev iz cele Slovenije. Skozi dogodke in predstavitve daje priložnost tudi mladim glasbenikom, da predstavijo svoj talent in znanje. Program bo tudi letos izjemno bogat, zanimiv, na različnih odrih se bo predstavilo več kot 200 glasbenikov,” je pred začetkom festivala povedal eden od njegovih ustvarjalcev, glasbenik Marjan Grdadolnik.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!