Znano, kdaj bo na velika platna prišel nov film o Super Mariu

Kultura 15. Mar 202415:53 0 komentarjev
brata mario
Foto: PROFIMEIDA

Po velikem uspehu zadnjega filma bo Mario, ki velja za najbolj znanega italijanskega vodovodarja na svetu, leta 2026 znova prišel v kinematografe, sta sporočila japonski Nintendo in ameriški studio Illumination.

Družba Nintendo se je po pisanju francoske tiskovne agencije AFP dolgo izogibala filmom po likih iz svojih videoiger. Vendar pa je Brata Super Mario film postal drugi najdonosnejši film leta 2023 za filmom Barbie in je v blagajne kinematografov prinesel 1,36 milijarde dolarjev.

“Novi animirani film, ki bo temeljil na svetu igre Super Mario Bros., bo predvidoma izšel 3. aprila 2026 v ZDA in na številnih drugih trgih po svetu, na izbranih območjih pa bo izšel v aprilu,” sta podjetji navedli v skupni izjavi za javnost.

Film bosta producirala Chris Meledandri iz studia Illumination in Shigeru Mijamoto iz podjetja Nintendo, režijo bosta prevzela Aaron Horvath in Michael Jelenic, scenarij bo prispeval Matthew Fogel. “S podrobnostmi vas bomo seznanili, ko bomo pripravljeni deliti več,” je Mijamoto zapisal na omrežju X družbe Nintendo of America. “Razmišljamo o tem, da bi še bolj razširili Mariov svet, zgodba pa bo svetla in zabavna,” je dodal.

Film The Super Mario Bros.
Film The Super Mario Bros. (Foto: PROFIMEDIA)

Film bosta sofinancirala Universal Pictures in Nintendo, po vsem svetu ga bo distribuirala družba Universal Pictures. Brata Super Mario film, ki je prav tako skupni projekt Universala, Nintenda in Illumination, je bil drugi poskus prenosa Maria na velika platna, potem ko je leta 1993 nastali igrani film prinesel polom.

Na račun uspeh lanskoletnega filma se je podjetju Nintendo povečala prodaja iger iz franšize Mario, prejšnji mesec pa je podjetje zvišalo tudi napovedi dobička.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!