V dvigalu ujeti mladi rokometaši, osem jih je potrebovalo zdravniško pomoč

Črna kronika 09. Jul 202313:27 > 17:24 1 komentar
dvigalo
Profimedia

V dvigalu športne dvorane v Kopru je bilo dopoldne nekaj časa ujetih 11 mladih članov Rokometnega kluba Ribnica. Rešili so jih gasilci. Osem oseb je potrebovalo zdravniško oskrbo, vsi pa se počutijo dobro in so že zapustili bolnišnico.

V dvigalu športne dvorane v Kopru je bilo dopoldne nekaj časa ujetih 11 oseb.

Center za obveščanje je bil o dogajanju v športni dvorani na Cesti Zore Perello Godina v Kopru obveščen nekaj po 10.30. Kot navaja, so očividci delno odprli vrata dvigala in ujetim izročili vodo ter s tem tudi v dvigalo dovajali svež zrak.

Nato so gasilci koprske gasilske brigade s tehničnim posegom odprli dvigalo, iz dvigala rešili ujete osebe in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči pri prenosu oseb do reševalnih vozil.

Reševalci in dežurni zdravnik so pregledali vseh 11 oseb. Osem oseb so oskrbeli na kraju in nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Izola, so še zapisali pri centru za obveščanje.

Po poročanju RTV Slovenija so bili v dvigalu približno pol ure ujeti mladi člani Rokometnega kluba Ribnica skupaj s trenerjem. Vseh 11 se počuti dobro. Tiste, ki so jih na pregled odpeljali v izolsko bolnišnico, so že prevzeli starši in so v domači oskrbi.

En otrok se je sicer v dvigalu onesvestil, nekateri so imeli vrtoglavico, vsi pa so bili zaradi dogodka v blagem šoku, je dopisnici RTV Slovenija povedal trener ekipe, ki je bil z otroki v dvigalu. Zaradi dogodka, ki je mlade športnike nekoliko pretresel, se nocojšnje finalne tekme na rokometnem turnirju Eurofest in zaključne prireditve ekipa ne bo udeležila.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje