17-letnik brez izpita v neregistriranem avtomobilu ignoriral policiste

Slovenija 28. Sep 202317:04 1 komentar
Policijsko vozilo
Fotografija je simbolična. (Foto: POLICIJA)

V Breči vasi so policisti ustavili avtomobil brez tablic, ob tem pa voznik še ni upošteval modre luči in sirene policistov. Avtomobil je vozil 17-letnik, ki nima vozniškega izpita.

Metliški policisti so v torek opoldne v Bereči vasi ustavljali osebni avtomobil brez registrskih tablic, ki ni upošteval modre luči in sirene policistov.

Ko so ga uspeli ustaviti, so ugotovili, da neregistriran in nezavarovan avto vozi 17-letnik iz naselja Dole, ki nima vozniškega izpita, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Za 17-letnika so policisti uvedli postopek o prekršku, je pa to že drugi avto, ki so mu ga zasegli v zadnjem času. “Kljub mladosti ne gre za nepopisan list papirja,” so zapisali novomeški policisti. Zaradi različnih kaznivih dejanj so ga namreč v zadnjih treh letih ovadili že več kot tridesetkrat, trinajstkrat pa so ga obravnavali za različne prekrške s področja javnega reda ter v zadnjih treh mesecih petkrat obravnavali za kršitve cestnoprometnih predpisov, so še zapisali na PU Novo mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje