22-letnik iz Vipave pod vplivom kokaina in brez izpita prevažal različne droge

Črna kronika 23. Mar 202313:32 1 komentar
Policija
Fotografija je simbolična (Žiga Živulovič jr./BOBO)

Policija je prijela 22-letnega preprodajalca drog iz Vipave, ki je pod vplivom kokaina in brez vozniškega izpita prevažal različne droge. Med hišno preiskavo so policisti naleteli tudi na naboje, so sporočili koprski policisti.

Policista policijske postaje Piran sta v torek zvečer med kontrolo prometa v Portorožu zaustavila osebni avtomobil goriških registrskih tablic, ki ga je vozil 22-letni moški iz Vipave.

Ker sta posumila, da je vozil pod vplivom prepovedanih drog, sta mu odredila postopek za prepoznavo znakov oziroma simptomov prepovedanih drog, ki je pokazal pozitiven rezultat na kokain. Odredila sta mu tudi strokovni pregled z odvzemom telesnih tekočin, ki ga je voznik odklonil.

Pri kontroli avtomobila so policisti našli več PVC vrečk z vonjem po konoplji in gramsko tehtnico. Zaradi količine in načina pakiranja snovi, za katero je obstajal sum na prepovedano drogo, sta moškemu zaradi suma storitve kaznivega dejanja v povezavi s prepovedanimi drogami odvzela prostost. Naknadno so mu zasegli še 0,55 grama amfetamina, ugotovili so tudi, da je osumljenec za prodajo hranil 49 gramov konoplje.

V sredo pa so policisti opravili tudi preiskavo stanovanja in drugih prostorov, ki jih osumljeni uporablja v Vipavi. Med preiskavo so v stanovanju zasegli štiri manjše pakete konoplje, ki je bila pripravljena za nadaljnjo preprodajajo, in pet nabojev kalibra 0,22.

Po končani preiskavi so osumljenca spustili na prostost, kazenska ovadba zoper njega pa bo podana na okrožno državno tožilstvo po redni poti, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Dvaindvajsetletnemu osumljencu so zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom prepovedanih drog tudi zasegli avtomobil in na okrajno sodišče podali obdolžilni predlog. Zaradi nedovoljene posesti nabojev pa bo zoper 22-letnika izveden tudi prekrškovni postopek zaradi kršitev določil zakona o orožju.

Med torkovim poostrenim nadzorom so odkrili tudi pet oseb, ki so v javnosti posedovale in uživale konopljo. Zoper vseh pet bo uveden prekrškovni postopek zaradi kršitev določil zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, so še sporočili s PU Koper.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje