908 tisoč evrov za izgradnjo nove dvorane v Cankarjevem domu

Kultura 30. Avg 202220:30 1 komentar
Cankarjev dom
TINA KOSEC/BOBO

Vlada je na današnji seji vladnega odbora za državno ureditev in javne zadeve v veljavnem Načrtu razvojnih programov 2022-2025 spremenila vrednost projekta izgradnje nedokončanih prostorov v 5. nadstropju Cankarjevega doma v Klub evropske literature. Nova dvorana bo namenjena vsem umetnostnim zvrstem, ocenjena vrednost projekta je 908.000 evrov.

Nova dvorana z okroglim odrom bo prednostno namenjena izvajanju kulturno-umetniških programov CD oz. javne službe. Namenjena bo vsem umetnostnim zvrstem in ne le literaturi, poimenovana pa se bo po eni izmed za Slovence pomembnih osebnosti, in sicer po analogiji s preostalimi dvoranami CD, kot so Gallusova, Štihova, Linhartova, Steklena dvorana Lili Novy, so sporočili z Urada vlade za komuniciranje.

V novi dvorani se bo izvajala produkcija CD, v večji meri pa koprodukcije CD z različnimi partnerji, predvsem z nevladnimi organizacijami. Kot edina dvorana v CD bo imela tudi dnevno svetlobo, zato bo v dopoldanskem času namenjena kulturno-vzgojnim prireditvam, različnim programom za otroke, srednješolce in dijake. V času obnove SNG Drama Ljubljana bo prostor v prostih in dogovorjenih terminih omogočal bralne vaje manjših ansamblov SNG Drama Ljubljana.

Ocenjena vrednost projekta je 908.000 evrov, od tega bo projekt iz državnega proračuna financiran v vrednosti do 725.000 evrov, CD pa bo projekt financiral v vrednosti do 183.000 evrov, še piše v sporočilu za javnost.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje