Aleš Hojs: Na jutranji kavi je k meni pristopil neznanec in mi grozil

Slovenija 13. Apr 202313:22 32 komentarjev
Aleš Hojs
Aleš Hojs (Foto: BOBO)

Nekdanji minister za notranje zadeve Aleš Hojs pravi, da je do njega pristopil neznanec, ki mu je začel groziti, in ga napadel. Hojs je že obvestil policijo, ki je naredila prijavo.

Nekdanji notranji minister Aleš Hojs, sicer podpredsednik stranke SDS in vodja ljubljanskega odbora stranke, je za N1 dejal, da je med jutranjo kavo, na kateri je bil z nekdanjim ameriškim ambasadorjem v Sloveniji Josephom A. Mussomelijem, k sosednji mizi prisedel neznanec. Ta je po nekaj minutah odšel do točilnega pulta, od koder se je do Hojsove mize vrnil s kozarcem vode. “Neznanec mi je začel groziti, naj se pazim. Omenil je tudi moje ministrovanje. Nato me je celega polil z vodo in pobegnil. Reva, bi rekel po domače,” nam je Hojs opisal dogajanje v enem od bežigrajskih lokalov.

Hojs je dejal, da je bil prvič v tem lokalu in da tudi storilca, ki naj bi bil sicer reden gost lokala, pred incidentom ni nikoli srečal. “Poklical sem policijo, ki se je hitro odzvala. Svoje delo je opravila korektno, hitro in profesionalno. Nimam nikakršnih pripomb. Zdi se mi, da policija ne bi smela imeti večjih težav pri identifikaciji storilca, saj sem ga, ko je odhajal iz lokala, tudi fotografiral,” je pojasnil podpredsednik SDS.

Hojs je ob tem še dejal, da pričakuje, glede na to, kako hitro je policija ukrepala v primerih napadov na direktorico Inštituta 8. marec Niko Kovač, da bo tudi v tem primeru zadeva hitro stekla in dobila ustrezen epilog.

Iz Policijske uprave Ljubljana so nam potrdili, da policija o omenjenem napadu na Aleša Hojsa zbira obvestila o morebitnih razlogih za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje grožnje, “katerega osumljenec še ni znan”. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Na vprašanje, kakšne narave je bilo srečanje z nekdanjim ameriškim veleposlanikom v Sloveniji, pa je Hojs odgovoril, da je šlo za povsem zasebno druženje. “Gospod Mussomeli je ta teden v Sloveniji. Srečala pa sva se zato, ker smo v času naše vlade dobro sodelovali in sva se dogovorila za kavo. Šlo je za privatno druženje, tam nisem bil v strankarski vlogi,” je še dejal.

Joseph. A Mussomeli je bil med letoma 2010 in 2015 veleposlanik ZDA v Sloveniji, na to mesto ga je imenoval nekdanji ameriški predsednik Barack Obama.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje