Ali je Nina Krajnik res napadla svojega partnerja in koga je branila Pirc Musar?

Slovenija 28. Jun 202218:44 > 29. Jun 2022 10:59 8 komentarjev

Pomembno je, da ljudje predsednika oziroma predsednico države dobro poznajo in mu/ji lahko posledično tudi zaupajo. Zato se je voditelj oddaje N1 STUDIO Miha Orešnik na Nino Krajnik obrnil z vprašanjem, ali je bila v preteklosti res nasilna do svojega partnerja, moravškega župana Milana Balažica, njegovega očeta in partnerjevega nekdanjega sodelavca z občine, na Natašo Pirc Musar pa z očitki sindikatov v povezavi z njenim preteklim odvetniškim delom.

Milan Balažic, moravški župan in partner Nine Krajnik, je družinski spor leta 2019 za Slovenske novice potrdil, Nina Krajnik pa je novinarje, ki so o tem pisali, obtožila vdora na posestvo.

“Kot prvo – ne drži, da so novinarji dobili kakršnokoli potrditev. To je gromozanska laž,” je Krajnik najprej zatrdila v oddaji N1 STUDIO. Dodala je, da gre pri vsem tem za obtožbe oziroma “z drugimi besedami za govorice, ne za pravna dejstva”.

“Razumem, da vi potrebujete neko karakterizacijo, morda kompromitirati nekega kandidata, zato se tovrstne stvari tudi pojavljajo. Ampak morate vedeti eno zadevo, povedala jo bom enkrat, razložila jo bom jasno. Vi ne veste, o čem postavljate vprašanja,” je nadaljevala.

Kot je razložila, se sama ukvarja tudi s forenzično psihologijo. “Sama čuvam informacije svojih pacientov in analizantov, ki imajo lahko takšne ali drugačne izkušnje. /…/ Vi imate en indikator, in iz tega nekaj sklepate,” je dejala in dodala, da vse obtožbe odločno zavrača.

Potem je Krajnik presenetila z informacijo, da je bil sodelavec njenega partnerja, ki ga je domnevno napadla, odpuščen z občine iz krivdnih razlogov, njegova odvetnica pa je bila Nataša Pirc Musar. “Takrat mu je pametno svetovala, naj v to ne gre. Jaz mislim, da je bila to modra pravna odločitev, zdaj pa jo lahko morda v politične namene marsikdo uporablja na takšen ali drugačen način.”

Pirc Musar je na to dejala le, da gre v tem primeru za molčečnost med odvetnikom in stranko. “Stvar, o kateri sprašujete, je vezana točno na to,” pa je na to dodala Krajnik in še enkrat poudarila, da je že zavrnila vse obtožbe.

Pirc Musar in očitki sindikatov

Na Natašo Pirc Musar medtem letijo očitki o njenem preteklem delu – kot odvetnica je na primer zastopala trgovsko verigo Lidl in podjetje Aktiva čiščenje. V teh dveh primerih so jo sindikati obtožili onemogočanja in celo ustrahovanja. V medijskih primerih pa je zagovarjala nekdanjo prvo damo Melanio Trump.

Pirc Musar je na to dejala, da mora odvetnik za svojo stranko narediti vse, a da njena odvetniška pisarna nikoli ni šla prek meja tega, v kar verjamejo.

“Sindikatom nikoli nismo nastavljali nagobčnikov. Ko gre za odnos delodajalec – sindikat, sem vedno morala pogledati, kdo ima v določenem primeru prav. Nimajo vedno prav sindikati in nimajo vedno vsega prav delodajalci. Delo odvetnika pa je zelo specifično, gospod Peter Čeferin je to že večkrat javno razložil, da je treba zagovarjati in nuditi pošteno pravno varstvo tudi tistemu, ki je v življenju že kaj narobe naredil,” je pojasnjevala.

Pa misli, da ji bodo volilci zamerili preteklo delo in ali je stranke izbirala v skladu s svojimi etičnimi načeli? “Naša pisarna že ima takšen privilegij, da lahko stranko tudi odkloni. Že marsikdaj sem komu odklonila pravno zastopanje, ker prek svojih načel ne morem iti,” je na to dejala Pirc Musar.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje